به گزارش «کالاخبر» به نقل از خبرگزاری تسنیم، تحلیلگران صنعتی می گویند در صورتی که واکسن یا درمان کرونا در ۲۰۲۱ در دسترس قرار بگیرد، سه سال طول میکشد تا تقاضای جهانی برای نفت به سطح قبل از بحران کرونا بازگردد و به شرایط جدید عادت کند.
براساس گزارش خلیج تایمز، تحلیلگران بانک مریل لینچ آمریکا میگویند اگر واکسن ویروس کرونا در پایان ۲۰۲۱ تایید شود، سفرهای هوایی ۷۵ درصد در ۲۰۲۲ و ۹۰ درصد در ۲۰۲۳ افزایش می یابند. در این صورت، تقاضای نفت طی سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ یک جهش مثبت خواهد داشت و از بدترین شرایط ۲۰۲۰ بیرون می آید.
تقاضای جهانی نفت در نیمه اول ۲۰۲۰ بیشترین آسیب را از همهگیری ویروس کرونا خورد چون سفرهای جادهای و هوایی طی تعطیلی های اعمال شده در سراسر جهان کاهش شدیدی پیدا کردند. تقاضای ۱۶ میلیون بشکه در روز در سه ماهه دوم سال جاری میلادی نسبت به سال قبل کاهش یافت. این کاهش تقاضا ۵ برابر شدیدتر از کاهش تقاضا در سه ماهه چهارم ۲۰۰۸ در اوج بحران مالی جهانی بود.
با برداشته شدن محدودیت های رفت و آمد در سراسر دنیا، تقاضا در حال حاضر به تدریج بهبود می یابد و کارگران رفت و آمد معمول خود را از سر میگیرند.
حمل و نقل جاده ای تقریباً به طور کامل بهبود یافته و تحلیلگران این بانک آمریکایی انتظار دارند تقاضای جهانی نفت از ترافیک جاده ای تا پایان سال جاری میلادی به سطح قبل از بحران کرونا بازگردد ولی سفرهای هوایی رشد چندانی نداشته است.
پیتر هلس، استراتژیست کالا در بانک مریل لینچ، می گوید: سفرهای هوایی ۵۰ درصد نسبت به سطح قبل از بحران کرونا کاهش یافته است. ما انتظار داریم تا زمانی که درمان موثری برای بیماری کووید ۱۹ پیدا نشده ،سفرهای هوایی در همین سطح پایین باقی بماند.
اکثر متخصصان انتظار دارند ساخت یک واکسن ایمن و موثر ۱۲ تا ۱۸ ماه طول بکشد و تا آن زمان شاهد افزایش سفرهای هوایی نخواهیم بود.
وی اضافه کرد: تصور کنید واکسن کرونا تا اواخر ۲۰۲۱ در دسترس عموم قرار بگیرد، در این صورت، سفرهای هوایی در ۲۰۲۲ تا ۷۵ درصد سطح قبل از کرونا بالا میرود و در ۲۰۲۳ به ۹۰ درصد میرسد. بنابراین تقاضای جهانی برای نفت بین سالهای ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ یک جهش مثبت خواهد داشت.
ارسال نظر