به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، دکتر حامد سلطانی نژاد در مصاحبه با خبرگزاری صدا وسیما گفت: اصلیترین رویکرد و هدف برای تاسیس بورس مسکن، تأمین مالی حوزه مسکن با هدف افزایش معاملات اوراق مالی است.
وی ادامه داد: بورس مسکن به شکلی که در رسانه ها انعکاس داده شده است، نیست و آنچه در قالب بورس مسکن از آن یاد می شود دارای دو کارکرد اساسی تامین مالی و مدیریت ریسک است، زیرا بورس ها زمانی می توانند به اقتصاد کمک کنند که این دو کارکرد را داشته باشند.
سلطانی نژاد اظهار داشت: در حوزه مسکن ، بورس ها می توانند نقش آفرینی کنند اما این بدان معنی معامله آپارتمان و املاک بصورت سیستم رایج خصوصی فعلی نیست.
مدیر عامل بورس کالای ایران افزود: در خصوص بورس مسکن بحثی که سیاستگذاران ما مد نظر داشتند این است که در مورد املاکی که متراژهای بالایی دارند و این املاک متعلق به ارگانهای عمومی و دولتی از قبیل بانکها و ادارات است ، به جای اینکه از یک مزایده پر هزینه و دست و پا گیر و فرایندی زمان بر استفاده کنند، از مکانیزم های شفاف بورس استفاده شود تا دیگر نیازی به کاغذ بازی های اضافی باشد.
سلطانی نژاد گفت : معاملات مسکن در بورس کالا قرار نیست تاثیری بر قیمت های بازار مسکن داشته باشد؛ پس نه خانه ای گران و نه ارزان می شود زیرا هدف از راه اندازی معاملات مسکن در بورس کالا ارتباطی با املاک در اختیار مردم ندارد.
وی ادامه داد: مشاوران املاک اصلا قرار نیست به عنوان کارگزار در بورس مسکن ایفای نقش کنند ، اما این امکان وجود دارد که آنها در معاملات املاک بزرگی که در بورس عرضه می شود به عنوان بازاریاب نقش آفرینی کنند.
سلطانی نژاد گفت: مقررات راه اندازی معاملات مسکن از لحاظ سخت افزار و نرم افزار در بورس کالا را اندازی شده است و اگر تاکنون هم برای اجرایی نشدن این معاملات ، همکاری نکردن دولتی ها نبوده بلکه تاخیر به وجود آمده به علت رکود فعلی بازار مسکن بوده است.
وی در پایان تاکید کرد: بورس کالا با انجام معاملات مسکن در تابلوی فرعی خود، قصد ورود به بخش واقعی معاملات مسکن را ندارد.
ارسال نظر