به گزارش «پایگاه خبری بورس کالای ایران»، در بازارهای کالایی سنگاپور، قراردادهای سنگآهن پس از افت ۱۱درصدی در هفته گذشته در این هفته نیز با کاهش ۱۱درصدی مواجه شد. در حالی که در چین، قیمت هر تن سنگآهن در بورس کالای دالیان با سقوط در روز جمعه به پایینترین سطح خود از ماه فوریه رسید. فولاد در بورس کالای شانگهای نیز بیشترین افت هفتگی خود را تجربه کرد.
بر اساس آمار متالبولتن، قیمت هر تن سنگآهن برای تحویل فوری به بندر کینگدائو چین نیز در هفته گذشته ۶.۸ درصد کاهش داشته است.
قیمت فولاد و سنگآهن در حالی وارد فاز نزولی شدهاند که در ماه آوریل قیمتها روند افزایشی دیوانهواری را در پیش گرفته بودند که پس از اعمال مقرراتی در بورس چین، این رشد به سقوط تبدیل شد. ذخایر سنگآهن در بنادر چین نزدیک به ۱۰۰ میلیون تن بوده است در حالی که کارخانههای فولاد بیش از هر زمان دیگری در ماه مارس فولاد تولید کردند. قیمتهای پایین فولاد حاشیه سود کارخانههای فولاد را از بین برده و توانایی آنها را برای انبار مجدد سنگآهن کاهش داده است.
پل بلاگزام، اقتصاددان ارشد HSBC در سیدنی اعلام کرد: «قیمت سنگآهن در سال جاری روندی الاکلنگی داشته است. این افت اخیر عمدتا در پاسخ به کاهش فعالیتهای سفتهبازی در بورس بوده است. با وجود این ما انتظار داریم که قیمتها سقوط بیشتری را داشته باشند.»
بانک گلدمنساکس در ۲۲ آوریل پیشبینی کرده بود که صعود سنگآهن ناپایدار بوده و بازار فولاد فشرده در چین موقتا از قیمتهای اساسی فاصله گرفته است. چند روز بعد، موسسه رتبهبندی فیچ اعلام کرد که رشد قیمت فولاد دوامی نخواهد داشت. در پایان ماه گذشته، شرکت هلدینگ ایتائو برزیل اعلام کرد، قیمت سنگآهن به زودی افتی ۱۰ دلاری را تجربه خواهد کرد.
در معاملات روز جمعه هر تن سنگآهن ۶۲ درصد برای تحویل به بندر کینگدائو چین با افتی ۰.۹ درصدی به ۵۴ دلار و ۵۴ سنت رسید. این قیمت پایینترین سطح از هشتم آوریل و ۲۳ درصد پایینتر از بالاترین قیمت سنگآهن در سال جاری بوده است. هزینههای بالاتر مواد خام و قیمت پایین سنگآهن موجب شده تا شاخص سودآوری فولاد چین بلومبرگ به پایینترین سطح خود از ماه مارس برسد.
عرضه مازاد جهانی
در حالی که دولت استرالیای غربی روز پنجشنبه اعلام کرد چشمانداز خود را برای قیمت هر تن سنگآهن با رشدی ۱۲ درصدی به ۴۷ دلار و ۷۰ سنت در پایان سال مالی ۲۰۱۷ افزایش خواهد داد همچنین اذعان داشت که تولید رو به رشد از سوی بزرگترین تولیدکننده سنگآهن استرالیا موجب ادامه داشتن فشار روی قیمت خواهد شد. در میان مدت رشد در عرضه از رشد در تقاضا پیشی خواهد گرفت و بازار سنگآهن تا سال ۲۰۱۹-۲۰۱۸ با عرضه مازاد مواجه خواهد بود.
سقوط قیمت سنگآهن همچنین به سهام شرکتهای معدنکار را نیز ضربه زده است. در لندن، گروه ریوتینتو با افتی ۷.۷ درصدی در هفته جاری مواجه شد، در حالی که سهام بیاچپی نیز ۱.۴ درصد افت داشته است. ارزش سهام شرکت واله برزیل در هفته جاری ۶.۴ درصد کاهش داشته است. این سه شرکت بزرگترین تولیدکنندگان سنگآهن دنیا به شمار میآیند.
منبع: اقتصادنیوز به نقل از بلومبرگ
ارسال نظر