image-20250407135713-1.png

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری تامین سرمایه کاردان گفت: طبق آمارها بالغ بر ۲۰۰ هزار میلیارد تومان از نقدینگی سرگردان به جای آن‌که وارد بازارهای غیررسمی ارز و طلا و ... شود در روندی شفاف به بازار سرمایه وارد و جذب صندوق های طلا شده است. موضوع مهم، کمک این صندوق‌ها به بخش تولید و تامین مالی معادن بوده است.

به گزارش کالاخبر، احسان محبی در گفت‌وگو با سنا، به بررسی تاثیر ایجاد ابزارهای مبتنی بر طلا در بورس کالا پرداخت و این ابزارها را برای ثبات بازارها، شکل‌گیری بستری شفاف برای سرمایه گذاری آحاد مردم و کمک به رشد تولید معادن طلا، مفید دانست.

مدیر دارایی و سرمایه‌گذاری تامین سرمایه کاردان، گفت: ایجاد ابزار گواهی سپرده طلا و به دنبال آن، صندوق‌های طلا تاثیر مثبتی بر مدیریت نقدینگی داشته است.

به گفته او، در صورت نبود این ابزار، بخش قابل‌توجهی از نقدینگی به سمت بازارهای غیررسمی هدایت می‌شد که می‌توانست چالش‌هایی را در اقتصاد ایجاد کند. اما اقدامات انجام‌شده در بازار سرمایه و شکل گیری ابزارهای نوین مالی، باعث جذب حجم بالایی از نقدینگی به بسترهای امن سرمایه گذاری شد.

او افزود: هم اکنون خالص ارزش دارایی صندوق های مبتنی بر طلا از مرز ۲۰۰ همت عبور کرده است که این موضوع بیانگر عملکرد مطلوب بازار سرمایه برای صیانت از حقوق سرمایه گذاران و کمک به ثبات بخشی به بازارهاست.

خدمت صندوق‌های طلا به مردم

او تاکید کرد: وظیفه و رسالت صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا، اضافه کردن یک خدمت و قابلیتی مفید برای مردم و سرمایه گذاران است تا آن ها بتوانند به شیوه ای آسان، امن و رسمی و نظارت شده از مزایای سرمایه‌گذاری بر فلز ارزشمندی مانند طلا بهره‌مند شوند.

این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به ویژگی‌های صندوق‌های کالایی مبتنی بر طلا، اعلام کرد: سرمایه‌گذاران علاوه بر بهره‌مندی از نوسانات قیمت طلا، می‌توانند اوراق خود را در زمان کوتاهی نقد کنند.

به گفته او، این ابزار مالی از معافیت مالیاتی برخوردار است و برخلاف طلای فیزیکی دغدغه‌های نگه‌داری و ریسک‌های مرتبط با آن را ندارد. به همین دلیل، استقبال گسترده‌ای از آن صورت گرفته و حجم قابل‌توجهی از نقدینگی کشور به این سمت سوق پیدا کرده است.

تولیدکنندگان هم از صندوق‌های طلا منتفع شدند

محبی گفت: ریشه رونق صندوق ها به تولید بازمی گردد؛ به عبارت ساده‌تر، سرمایه‌های خرد از مسیر صندوق‌های طلا به تامین مالی تولید کمک کرده، اگر شرایط معادن عرضه کننده طلا در بورس را با گذشته مقایسه کنیم، فرآیندی رو به رشد و توسعه را نظاره گر هستیم.

به گفته این کارشناس بازار سرمایه، حتی تولیدکنندگان طلا به دلیل بهبود شرایط‌شان در حال عملیاتی کردن طرح‌های توسعه‌ای در جهت رشد تولید طلا هستند که این اتفاق مهم به کمک ابزارهای مالی بازار سرمایه محقق شده است.

مردم در سرمایه گذاری ها دقت کنند

او در ادامه به برخی مدل‌های سرمایه‌گذاری آنلاین در بازار طلا اشاره کرد و گفت: متاسفانه موج‌سواری عده‌ای سودجو در زمینه‌های مختلفی که مخاطبان زیادی دارد باعث شده تا در حوزه طلا هم نگرانی هایی شکل بگیرد.

وی تاکید کرد: در روزهایی که طلا یکی از گزینه‌های محبوب برای سرمایه‌گذاری است، مردم باید با نهایت دقت مدل سرمایه گذاری خود را انتخاب کنند که البته مراجع نظارتی و قانونی کشور هم مدام در این زمینه هشدار داده اند.

او ادامه داد: وقتی بسترهای امن، رسمی، شفاف و دارای مجوز در بازار سرمایه در حوزه طلا وجود دارد، به ریسک کردن و سپردن سرمایه های به روش های غیرشفاف نیازی نیست چون در بازار سرمایه همه روندها رصد می شود.

به گفته او، به ازای هر کالایی که در قالب گواهی سپرده فروخته می شود، در خزانه‌های امن و دارای بیمه، دارایی وجود دارد.

لزوم آگاهی رسانی مردم نسبت به ابزارهای مالی

این کارشناس بازار سرمایه در پایان بر ضرورت افزایش آگاهی عمومی درباره ابزارهای رسمی بازار سرمایه تأکید کرد و گفت: اگر بدنه بازار سرمایه و کارشناسان این حوزه بتوانند شناخت عمومی نسبت به این ابزارها را افزایش دهند، عامه مردم نیز با اطمینان بیش‌تری از آن‌ها استفاده خواهند کرد.

او افزود: طی ماه‌های اخیر، استقبال از این ابزارهای مبتنی بر طلا رشد قابل‌توجهی داشته و توصیه می‌شود سرمایه‌گذاران این حوزه، از ابزارهای قانونی و تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار استفاده کنند.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.

آخرین اخبار

پربازدیدترین‌ها

آموزش

کلیدواژه ها